Helaas zijn we af en toe drukker voor de publieke zaak ipv met de eigen zaken. Zo is het al weer een tijdje geleden dat de website is bijgewerkt. Trouwe lezers begonnen er al over te klagen, dus wordt het nu toch echt weer tijd.

Veel tijd is er zoek geraakt in het bestuurlijke de afgelopen winter. In de eigen afdeling leidt dat wel tot veel voldoening. Ik hoop dat het lukt om die lijn voort te zetten.

Piet en mijn persoontje is het gelukkig wel gelukt om met de beperkte tijd en middelen een goede structuur aan te brengen in onze duivensport.

In januari zijn we gestart met de kweek. Niet helemaal vlekkeloos maar toch een mooi koppeltje jonge duiven is uiteindelijk het resultaat. Vreemd genoeg hadden we redelijk veel bevroren eieren bij de vliegers. De kwekers komen later dan normaal op hun eieren voor de tweede ronde, wat helaas consequenties heeft voor de bonnenkopers. Zoals het nu lijkt is er een geboorte golf net na Koningsdag.

De jongen eind februari kunnen afspenen, waardoor de vliegers eenvoudiger naar het seizoen begeleid konden worden. Met hulp van Bertram van Zuiden hebben wij de oude duiven roze geschilder onder de vleugels met Greifvogel, Afwehrspray. Tot onze vreugde lijkt dit te helpen, want sinds jaren hebben we nog niet meegemaakt dat de teller van de roofvogel op nul staat.

Rond 7 maart zijn de vliegduiven weer haar rondjes aan het maken. De doffers uit het weduwnaarshok en de duivinnen vanaf het jonge duivenhok. De afgelopen twee en halve week trainen de doffers goed. De stappen van ruim een half uur naar ruim een uur zijn snel gemaakt. De duivinnen bivakeren sinds twee weken in hun eigen verblijf. Elke dag zitten ze nu achter in de auto naar Almere. Eerst nog kleine stukjes, maar sinds ruim een week gewoon vanuit Almere, mist, regen het deert allemaal niet, ze overbruggen de 40 km zonder problemen. Nog geen verliezen en dat was verleden jaar duidelijk anders.

Als de duivinnen thuis komen staat er een voerbak met eten voor hen klaar in de kooi en uiteraard ook wat drinken in de bar. Dit maakt dat als ze thuiskomen ook gelijk binnen zijn. Ze worden op dit moment 1 keer aan een dag gevoerd. Als de afstanden toenemen krijgen ze ´s avonds ook nog wat te eten.

De training vanuit Deventer werd door ons overgeslagen. Wij vonden dat we nog een week nodig hadden om alles naar ons zin voor elkaar te hebben. Afgelopen zaterdag 11 april was dan ook de eerste vlucht voor onze duiven. We hebben op dit moment 35 vliegduiven. Eén doffer hebben we thuis laten zitten, omdat die nog niet strak genoeg op zijn nestkast zat, dus even wat extra training met een losse duivin.

Dus met 34 duiven naar Boxtel. De tweede plaats in de vereniging met 4 seconde achterstand op nummer 1 Bertram en Patrick, dus ook in het dorp, en 3 seconde voorsprong op de generaalkampioenen van onze vereniging Tiemen Schinkel en Korf. Wat vooral tot tevredenheid stemde is dat er 16 vd 34 in de prijzen zaten en dat was op wat hoger nivo niet veel minder. Al met al een redelijke start. Helaas wel 1 driejarige doffer achter gebleven. Tot nu toe geen hoogvlieger, maar hij gaf wat hoop voor de Eendaagse Fond, maar goed als dat de enige tegenslag is tot nu toe kloppen we het af.

Aankomende week staat Hapert op het programma. Daarna zien we weer verder. Na de eerste mdfondvlucht gaan we eens nadenken of we dit jaar wel of geen Eendaagse Fond gaan vliegen. Onze overtuiging is dat als het niet goed genoeg lukt vanaf 200 km dat het niet veel beter zal worden bij 500+. Beneden de 200 km is iets minder een graadmeter al moet het prijspercentage en de klassering wel ergens op slaan, boven de 200 km zijn er geen excuses meer dan moet het gewoon gebeuren en anders hebben we het niet goed genoeg gedaan.

Pieter Woord heeft ons tot één van de favorieten voor het Generaal Kort bestempeld, dus de druk vanuit Urk wordt nu al opgevoerd !! Zie www.pv-flevoland.nl onder het vluchtverslag van Boxtel.