Dit jaar nog niet zoveel geschreven. Beide zijn we helaas voor de duivensport te druk met werk en privé zaken. Ondanks inspanningen is het niet gelukt om de oude duiven nog op nivo te krijgen. Het heeft geresulteerd in een matig seizoen met af en toe een uitschieter. Waarschijnlijk is de basis redelijk, want over het algemeen werd er wel binnen de eerste 50% van de uitslag gevlogen en stonden we op elke uitslag van de vitesse en midfond in de uitslag. Op de dagfond hebben we alleen Chateauroux geprobeerd, maar dat werd geen succes met de eerste duiven op zondagmorgen.

Al met al een kwestie van tel je zegeningen. Toch hebben we het idee dat we een betere oude duivenploeg meenmen naar 2014, als we gedaan hebben naar 2013. Onder vliegduiven hebben we dat nog eens in detail uitgewerkt. Het belangrijkste moet echter voor ons nog beginnen en dat is de aanvulling van jonge duiven naar 2014, want daarmee zal het staan of we volgend jaar op een wat hoger plan kunnen presteren.

In 2012 werden we getroffen door een flinke ziekte tussen de jonge. Het was kommer en kwel. In 2013 hebben we dat duidelijk onder controle. Het is een genot om de beesten te bekijken en in de hand te hebben. We beginnen alleen met 1 handicap. Zelf vinden we de natoer en taartvluchten te weinig bagage voor een jaarlingseizoen volgend jaar. We zijn echter heel laat begonnen dit jaar en hebben eerst de verplichtingen van bonnen afgewerkt.

De groep voor de jonge duivenvluchten is heel klein en telt op dit moment 10 duiven, één is er afgelopen zaterdag achtergebleven vanuit Duiven. Zaterdagavond zag dat er nog wat beroerder uit, want toen misten we er nog vijf. Deze groep jongen zijn een vijf keer met de vereniging mee geweest en daarnaast verleden week nog naar Wijchen met de afdeling. Ze zijn in ieder geval op rit en kunnen van start volgende week met de eerste puntenvlucht vanuit Gennep.

Ze worden vergezeld door een groepje late jongen uit 2012. Op dit moment zijn dat er nog vijf, die op toer gaan. Die hebben de zelfde weg afgelegd als de jonge duiven.

De volgende groep jonge duiven telt er op dit moment 34. Deze worden klaar gemaakt voor de navluchten. Zoals het nu lijkt dan kunnen we begin augustus starten met africhten, zodat ze op tijd klaar zijn. Ze groep bestaan vooral uit jongen van ons eigen kweekhok, aangevuld met op dit moment nog 9 jongen van het kweekcentrum Beverdam Nieuwlande.

Dan hebben we nog een groep van 38 jongen die net buiten komen. Dat worden taartjongen, met de hoop dat we zo nog klaar kunnen krijgen voor de derde navlucht, maar dan moet er erg veel mee zitten. Deze groep bestaat uit 17 jongen van André Somers Grobbendonk Belgie, 9 jongen van Bertram en Patrick, de Comb. Van Zuiden, aangevuld met jongen uit ons kweekhok.

De laatste groep komt er nog aan, dit worden echte taartjongen. Op dit moment liggen er 23 in het kweekhok die vanaf vandaag tot drie weken afgespeend gaan worden. Daarnaast komen er nog van Bertram en Patrick.

Hopenlijk blijven er in het geheel genoeg over om 2014 mee te kunnen starten.