De historie van de familie Zeeman start ongeveer in 1993. In de jaren daarvoor vlogen de beide broers onafhankelijk van elkaar in verschillende combinaties en individueel. Zo is Piet samen met Ome Dirk Kes een aantal de te kloppen man geweest in de OCC van afdeling A Noord Holland. Met hele goede Klakduiven. Simon vloog samen met zijn neef Jan-Simon Appel in kleine hokjes heel goed met jonge duiven. Weinig verliezen, zeer acceptabele uitslagen.

In de begin periode in Swifterbant hebben ze elk individueel gevlogen. Met enkele sporadische uitschieters naar boven stelde dat niet zoveel voor. Vooral de duiven die het op Marken zo goed deden, wilde het in Swifterbant niet doen. Dat is trouwens zo gebleven, op 1 na, maar daar komen we later op terug.

In 1993 ging Piet binnen Swifterbant verhuizen naar een nieuwe woning en wilde daar gelijk een mooi duivenhok bij plaatsen. Hij heeft gelijk de kans te baat gepakt om zijn broertje Simon voor te stellen om in combinatie te gaan. Beide waren ze druk. Piet met werk en jong gezin. Simon met werk en politiek. Gezamenlijk konden ze toch duivensport bedrijven.

Er werd een hoekhok aangeschaft bij Buitenhuis van 21 meter. Dit hok is nog steeds het vlieghok, ondanks dat na 2 uur na plaatsing het eerste ruitje was gesneuveld. Een kat had het nieuwe hok ontdekt en moest op vakkundige wijze weggejaagd worden, echter de stoffer die daarvoor werd gebruikt trof niet de kat maar het ruitje.

In de eerste jaren op het nieuwe hok liep het ook niet. Duiven zaten niet goed, veel vocht, etc. Vitesse – midfond wilde niet, dan maar op de fond. Ook dat hielp niet.

In 1997 besloot de generaalkampioen van de vereniging Douwe Sijens te stoppen met duiven. Dit om meer vrijheid te krijgen voor het reizen, want hij ging dat jaar met de VUT. Door de gebroeders werd hij gevraagd om te komen helpen en dat heeft geleid tot een enorm succes.

Douwe haalde zijn duiven bij Piet Koper uit Wervershoof. Piet selecteerde tevens zijn duiven uit. Een absolute topper van de Koper kolonie bij Douwe was de 026. Per ongeluk gekoppeld op een doffer met een veel mindere bouw gaf deze duivin aan de lopende band goede duiven. In 1997 heeft Douwe toen besloten om 11 jongen te kweken uit dit koppel en dat heeft tot op de dag van vandaag nog grote invloed op het hok van de familie Zeeman. Daar zat gewoon geen misser tussen.

De combinatie Trio D.P.S. werd geboren en onder deze naam werd vanaf 1998 gevlogen. Alle duiven werden uitgeselecteerd door Piet Koper en een partij jonge duiven werd er begin 1998 van Wervershoof naar Swifterbant gehaald. Alle aandacht hadden ze dat jaar gezet op de jonge duiven. Ong. 40 jongen werden naar de eerste vlucht gebracht. Na goed africhten, ze waren zelfs eens een hele dag onderweg vanaf Nijkerk, werd er ingekorfd voor Den Bosch, een kringlossing.

In die jaren was het zo dat de eerste jonge duivenvlucht in de polder bijna een hele dag open stond en soms waren de prijzen dan nog niet verdiend.

Zo ook op deze warme zomerdag in 1998. Op het tijdstip dat de duiven konden komen vloog in 1 keer een koppel van 30 duiven boven het hok. Met drie man sterk werden de klokken vol gedraaid in 5 minuten waren de prijzen verdiend in de vereniging. In de kring heeft het de hele dag opengestaan. Vanaf die eerste vlucht is het in stijgende lijn gegaan.