De Familie Zeeman bestaat uit Piet en Simon Zeeman. Hoe de naam van de combinatie is gevormd is terug te vinden bij de historie. Beide broers zijn geboren en getogen op het voormalig eiland Marken en in de tachtiger jaren, van de vorige eeuw, in het Flevolandse dorp Swifterbant neergestreken.

Piet Zeeman

Geboren in 1959 en getrouwd met Neeltje Zeeman-Visser samen hebben zij drie kinderen, waarvan zoon Kevin de oudste is, gevolgd door de dochters Chyntia en Janine.

Sinds 1986 is hij woonachtig in Swifterbant en vanaf 1993 is dat op het huidige adres. Hij is voor de uitdaging werk naar Flevoland vertrokken en hij is bij deze werkgever nooit meer weg gegaan. Bij het bedrijf Giant Bicycles is Piet financieel manager. In deze functie is hij vaak op rit naar het buitenland, meestal in Europa, maar ook een enkele keer naar Azië.

Piet is binnen de duivensport in 1978 begonnen samen met zijn Oom Dirk Kes. Daarvoor heeft hij samen met een neef op kleinere schaal bezig geweest met de duiven.

Op bestuurlijk vlak is Piet vaak gevraagd als penningmeester. Op Marken eerst een paar jaar bij de vereniging Door Vriendschap Sterk. In Swifterbant ong. 15 jaar bij De Stormvogels en op dit moment wederom penningmeester bij PV Flevoland. Daarnaast is hij ook penningmeester bij de plaatselijke protestantse kerk in Swifterbant.

Piet zijn passie in de duivensport ligt vooral bij de vitesse-midfondvluchten en dan vooral de vluchten die daarin goed en snel verlopen. Het gaat Piet om vroege duiven en de duiven moet elkaar goed opvolgen. Hij heeft dit aan de Oostkant van Noord-Holland op zeer hoog nivo gedaan en in Swifterbant vanaf 1998 wederom.

Simon Zeeman

Geboren in 1969 en getrouwd met Frieda Zeeman-Krottje samen hebben zij twee kinderen, nl een tweeling Femke en Lucas.

Sinds 1988 is hij woonachtig in Swifterbant en vanaf 2003 is dat op het huidige adres. Hij is samen met zijn ouders naar Flevoland verhuisd. Dit alles op voorspraak van Piet.

Simon heeft een eigen eenmanszaak. Als ZZP´er is hij werkzaam als freelance boekhouder en verzorgt hij voor een aantal kleine ondernemingen complete boekhoudingen.

Simon is binnen de duivensport in 1980 begonnen, door duiven te verzorgen bij een liefhebber die als buschauffeur veel in het buitenland verbleef. In 1983 is hij zelfstandig gaan vliegen samen met zijn neef Jan-Simon Appel. Hij is op dispensatie (dat woord achtervolgd hem nog steeds) in 1984 lid geworden van Door Vriendschap Sterk op Marken. In het huishoudelijke regelement van deze vereniging stond, dat je pas op je 16e lid mocht worden. Gezien de inzet en passie die hij aan de dag bracht vond men dat hij op zijn 15e officieel lid mocht zijn.

Op bestuurlijk vlak is Simon vaak gevraagd als aanjager. In Marken is hij 1 jaar penningmeester geweest op zijn 17e. In Swifterbant bij de Stormvogels was hij algemeen commissaris, penningmeester, vice voorzitter en uiteindelijk een 7 jaar voorzitter. Daarnaast een tijdje barman en aanjager voor alles wat georganiseerd moest worden. In Oostelijk Flevoland is hij tevens voorzitter geweest van kring en samenspel. Daarnaast heeft hij zich de laatste tien á twaalf jaar met veel passie en doorzettingsvermogen ingezet voor het verbeteren van de duivensport in Oostelijk Flevoland. In PV Flevoland is hij jaren gekend geweest als aanjager voor de Taartvluchten. Sinds maart 2014 is hij afdelingsvoorzitter van de afdeling Friesland'96.

Naast besturen in de duivensport doet hij dit ook in de politiek. Voorheen in het CDJA tijdens de generatie Jack de Vries, Joop Wijn, Ad Koppejan, Kees-Jan de Jager, Ruth Peetoom en haar huidige echtgenoot René Paas etc. Tegenwoordig als penningmeester van het CDA in Dronten. Daarnaast is hij ook actief in wat kleinere activiteiten bij de plaatselijke protestante kerk.

Simon zijn passie in de duivensport ligt vooral op het generale vlak. Een discipline waarbij hij vindt dat de meeste tactiek en techniek voor nodig is om resultaat te behalen. Samen met Piet is hij sinds 1998 t.m. 2008 vele malen bij de eerste generalegeëindigd in vereniging en samenspel, met als hoogte punt het 1e generaal kampioenschap 2002 met Trio D.P.S. in vereniging en samenspel en daarnaast 10e generaal snelheid in ACG 5 (met Lemmer, St. Nic en Joure). Ook hadden ze vele jaren de generaal duifkampioen.