Wij beschikken over een kweekhok met 28 koppels. Dit hok staat bij Simon thuis en heeft twee afdelingen.

In het kweekhok wordt er samengewerkt met Bertram van Zuiden. Bertram zit de laatste jaren bij de generaal kampioen bij PV Flevoland en heeft goede contacten, o.a. met Gerrit v.d. Berg uit Elspeet. Een van de smaakmakers in Regio 1 afdeling 8.

In 2013 hebben wij de kwekers half februari gekoppeld.

Piet Koper/Jan en Ina Kleuver

Onze basis stam bestaat uit Piet Koper duiven. Dit zijn duiven met vooral als basis de Gebr. Janssen Arendonk. Piet bezat een geweldig kweekhok met topduiven en is zelf een eerste klas selecteur van postduiven. Vanwege zijn leeftijd is hij helaas gestopt met kweken, maar de passie blijft. Vele melkers slaagde met zijn duiven, zoals Jan Kaman, Wormerveer met de Koper lady, Jan en Ina Kleuver Wijhe, Bennie Ooms, Hoorn, etc. In 2013 hebben wij weer vers bloed van de Piet Koperlijnen gehaald bij Jan en Ina Kleuver uit Wijhe.

Hans en Frank Beverdam

In 2008 werd er voor het eerst duiven gehaald bij deze combinatie van vader en zoon uit Nieuwlande. Met een goede basis Klak en Van Loon duiven zijn er nu heel wat duiven in het kweekhok bij ons te vinden. Hieronder onder andere twee dochters en twee zonen uit The Chief, 2e vitesse duif van Nederland in 2007. Een geweldige doffer uit de 613 lijn van de Klak. Deze doffer heeft grote invloed in de stam in Nieuwlande en tegenwoordig ook in Swifterbant. Hans is onlangs professioneel een kweekcentrum begonnen, het is absoluut de moeite waard om deze combinatie in de gaten te houden. Kijk ook eens op www.beverdam.eu .

Gerrit en Jan Bos (zoon Olympic Artemis)

Een aantal toppers van Gerrit en Jan Bos uit Vollenhove maken ook deel uitmaken van ons kweekhok. Zo hebben wij vanuit de Pieter Veenstra kolonie die de hokken in Vollenhove bevolken een zoon mogen krijgen op een bon uit de Olympic Artemis, deze duivin maakte deel uit van de Olympische ploeg in Polen 2010 in de Allround klasse. Deze duivin is door Pieter Veenstra terug gekocht en in de laatst gehouden verkoop van Pieter Veenstra voor 13.000 euro verkocht aan Singapore

Bertram van Zuiden

De duiven van Berram in ons kweekhok komen in de eerste plaats bij Gerrit v.d. Berg uit Elspeet van daan. Een sterke Elskamp lijn bevolkt vooral zijn stam, daarnaast zijn er duiven van Eyerkamp Snelheid. Ook zuivere klakduiven uit Staphorst en topduiven van de Koperlijn van Pelleboer IJsselmuiden bevolken het kweekhok via Bertram. Daarnaast is een duivin die oorspronkelijk uit het kweekhok kwam de NL07-1270537 weer terug in het kweekhok. Deze is ingeteeld naar de 026 lijn van Piet Koper.

Al Neve

De helaas veel te vroeg overleden duivenvriend uit Lelystad heeft ook een duidelijke inbreng in het kweekhok. Zo is zijn stamkoppel verhuist naar ons kweekhok en zijn er nog een handvol toppers te vinden.

Losse duiven

In bonnenverkopen en losse internet verkopen zijn het laatste jaar wat versterking naar Swifterbant verhuist.

Zo zitten er een aantal duiven van Gert Boonen uit Hierde, o.a. uit de Verbreelijnen. We hebben ook 3 talenten zitten op een bon van de combinatie Kuyt uit Katwijk (Jos Evers was zeer te spreken over deze duiven en vond het geweldig dat we zo goed geholpen waren door deze mensen uit Katwijk).

De belangrijkste losse duif die nog te vinden is in ons hok is de 03-….097 van J. Springer en Zoon. Zij heeft naast goed gevlogen op vooral de natoer ook goed gekweekt met als topper de NL04-1457207. De 207 was 2 keer generaalduifkampioen in het samenspel, ook zijn zoon bevolkt het kweekhok.

Enkele hele grote doffers komen van André Somers uit Grobbendonk België. Andere losse duiven, zijn een doffer van de lijnen van Joop Groenen, een duivin van Geert van Urk en een doffer van Gert-Jan Beute (uit de 613 lijnen).

De groot oger is de Opa, officieel zit hij niet op het kweekhok, maar met zijn 15 jaar wordt er ook niet meegevlogen. Deze doffer komt uit een duif van Staf Dusarduyn.